начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Срок на досъдебно производство

Срок на досъдебно производство

Мнениеот viking73 » 06 Яну 2010, 15:59

Здравейте.В продължение на около 4 год. водих дело относно право на собственост върху наследствен имот.Накратко-баща ми почина,наследих къщата му но се явиха хора който прецениха че не аз а те имат право на собственост върху имота и започнаха да ме съдят.Извървях пътя от Районен съд-Русе до ВКС.Справедливостта накрая възтържествува,благодаря на съдиите от ВКС.Въпросът ми е: На първа инстанция противниковата страна призова моята съседка с която сме съсобственици на двуетажна жилищна сграда.Мотивирана по съответния начин тя дойде и излъга пред съда.Въпреки това спечелих пред Районен съд,но Окръжен съд взе тия показания под внимание и базираики се и на тях отсъди в полза на противниковата страна.Съответно заведох дело за лъжесвидетелстване,след разпит на лъжесвидетелката се установи че тя е излъгала.Видяла е че става нещо в двора на къщата а в същото време е била на 150 километра от мястото.Явно е ползвала бинокъл.Въпреки това Районна прокуратура-Русе повече от 6-7 месеца забави жалбата ми срещу нея,след жалба до Съдебният Инспекторат от моя страна и извършена проверка се установи че Районна прокуратура-Русе в нарушение е забавила и не е взела отношение по преписката,имаше и някакви санкции.Съответно много бързо получих отговор че натушението е маловажно,обжалвах пред Окръжна прокутратура,отговора беше реципрочен.Обжалвах това решение пред Апелативна прокуратура-В.Търново.Оттам на 26.05.2009 г. беше издадено постановление с което уважиха жалбата ми като основателна,съответно отмениха отказа на Районна прокуратура-Русе да образува досъдебно производство.Бях привикан в Първо РПУ-Русе да дам показания пред дознател.Оттогава повече от 6 месеца дознанието се бави,от канцеларията на Районна прокуратура твърдят че е още в полицията.Имам съмнения че противниковата страна която разполага със значителни финансови средства е успяла за пореден път да въздейства върху Районна прокуратура-Русе.При предишният опит дори Съдебният инспекторат констатира нарушението.В момента съм подложен на постоянни заплахи от страна на съседката и семейството й,вадят се някакви аргументи че и те имат права върху част от имота ми защото той е построен в съсобственно дворно място и има опит от нейна страна да наруши границите на имота установени преди около 40 год. при строежа.Лъжесвидетелката постоянно пуска жалби срещу мен до Община Русе.Няколко пъти идваха проверки от Отдел Незаконно строителство относно гаража ми и мазите ми,трябваше да търся една камара стари документи,да бягам по архиви-стрес и загуба на време,отсъствие от работа.Установи се че не съм в нарушение.Съседката живее на село,общите части на сградата се нуждаят от спешен ремонт,тя отказва да плати нейната част от разходите. Не ме допуска и до покрива който е заключила.Създава ми всякакви пречки и проблеми.Искам да запитам има ли вероятност започналото досъдебно производство да бъде прекратено поради давност или по друг съмнителен начин?Какво да направя в този случай?Както казах противниковата страна разполага със значителни финансови средства и смятам че са намерили начин да въздействат върху хода на досъдебното производство.Благодаря.
viking73
Младши потребител

Re: Срок на досъдебно производство

Мнениеот svettoslav » 08 Яну 2010, 11:57

viking73 написа:Създава ми всякакви пречки и проблеми

Другото-горе-долу ясно,ама тия пречки и проблеми са голяма мъгла.
Сам ли си ги пишете жалбите?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот viking73 » 08 Яну 2010, 15:25

Пречките и проблемите са на битово ниво,знаете какво значи "междусъседка война".Конкретно нямат пряка връзка със забавянето на досъдебното производство.Жалбите ми ги пише моят адвокат,момента обаче не е подходящ да го занимавам точно с това и затова се обърнах към Вас.Благодаря.
viking73
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 08 Яну 2010, 15:49

Успех!
svettoslav
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство