На 07.11.2003г. по дело 1864 брат ми е осъден от ВиК за не плащане на питейна вода.До 2007 г. когато брат ми почина никой не е привел в действие изпълнителният лист.2008 г. ноември месец се получи известие от районен съд че изпълнителното дело е прекратено.Март 2009 г. се получава покана за доброволно изпълнение до името на брат ми.Тази покана я върнах на съдия изпълнителя с копие от смъртния акт.
Ноември 2009 г. се получава покана на името на баща ми и майка ми за доброволно изпълнение по същото дело но междувременно и те бяха починали.
Януари 2010 г. получавам покана за същото дело.
Бихте ли ме посъветвали законни ли са действията на съдия-изпълнителя при положение,че от 2003 до 2007 г. никой не е предприел действие по делото???
- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпълнителен лист
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: изпълнителен лист
Законът указва изпълнителен лист да се издава до 5 год. от влизане на решението в сила.
Чака се, за да се натрупат лихви.
Дългът нараства двойно.
А, наследниците сами се подават,никнат,никнат...
Чака се, за да се натрупат лихви.
Дългът нараства двойно.
А, наследниците сами се подават,никнат,никнат...
- usra_ovcova
- Потребител
И все някога ще се снабдят с удодстоверение за наследници, където евентуално ще фигурирате вие. Дано не сте му наследник.
- dimist
- Потребител
dimist написа:И все някога ще се снабдят с удодстоверение за наследници, където евентуално ще фигурирате вие. Дано не сте му наследник.
нали четете:Януари 2010 г. получавам покана за същото дело.
- usra_ovcova
- Потребител
Давността не тече по време на изпълнителния лист.
Необходими са подробности - има ли изпълнително дело преди 2008 г. Ако е така, никакво значение няма срока - и 25 години да изтекат, пак се дължи.
Прекратяването на изпълнителното дело не заличава давността и т.н.
Необходими са подробности - има ли изпълнително дело преди 2008 г. Ако е така, никакво значение няма срока - и 25 години да изтекат, пак се дължи.
Прекратяването на изпълнителното дело не заличава давността и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Първия изпълнителен лист е издаден 2003 г. а 2рия е издаден 2009г.При положение че длъжника е починал по закон ищеца предивява нов иск в едномесечен срок.
- tonitoooo
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|