начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Въпрос за съдия-изпълнител

Въпрос за съдия-изпълнител

Мнениеот valentino123 » 01 Фев 2010, 23:27

Може би въпросите ми са смешни, но все пак искам да ги задам.
Аз съм на 21, майка ми е теглила кредити и се затруднява с изплащането им.
1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?

2.Как се доказва собственост върху имущество, и какво става, ако не разполагам с документ, който да доказва, че нещо е мое, а не на майка ми?

Питанията ми са елементарни, но все пак бих желал да получа отговор на тях.

Благодаря предварително! :wink:

п.п Най-скъпата ми дреха е едно яке за 300 лева, останалите варират между 50 и 100, а часовникът и очилата са съответно за 40 и 50 лева, ако има някакво значение.Питам, защото това са единствените неща, които имам, реално погледнато.
valentino123
Нов потребител

Re: Въпрос за съдия-изпълнител

Мнениеот voltron » 04 Фев 2010, 23:07

Не може ли да ги скриеш някъде за известно време докато отмине бурята :lol: .
Нема да ти ги вземат ве - нали не си теглил ти кредит. А доказване :arrow: с допустимите по ГПК доказателствени средства и док..
Може да почнеш работа и да и помогнеш с кредита :!:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот valentino123 » 05 Фев 2010, 15:39

voltron написа:Не може ли да ги скриеш някъде за известно време докато отмине бурята :lol: .

Знаеш ли колко пъти съм го практикувал - работи безотказно! :lol:

Мерси за помощта! :wink:
valentino123
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 06 Фев 2010, 12:21

valentino123 написа:1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?
2.Как се доказва собственост върху имущество, и какво става, ако не разполагам с документ, който да доказва, че нещо е мое, а не на майка ми?

1. вижте
viewtopic.php?f=3&t=35453
2. Важи чл. 465 ГПК
Чл. 465. Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот valentino123 » 06 Фев 2010, 17:56

kalahan2008 написа:
valentino123 написа:1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?

1. вижте
viewtopic.php?f=3&t=35453
2. Важи чл. 465 ГПК
Чл. 465. Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.

А, много благодаря!
valentino123
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство