начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Търся обективно мнение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся обективно мнение

Мнениеот spiralka » 28 Фев 2010, 22:41

Здравейте хора.
Опитвам се да разбера къде е проблемът и как да се справя.

От 2004 се развеждах 4 години в Добрички районен съд. http://spiral.ludost.net/razvod/ :-)
Сега делото за делба във Варненски районен съд започва много да напомня делото за развод и за това, ако някой има какво да сподели по въпроса ще се радвам.

Хронология:
Подадена Искова молба за делба на имотите семейна собственост подадена в ъв Варненски районен съд 23.07.2008 г. (Единият имот е във Варна, другите Добрич, Свищов и Елена)

Съдия Нела Кръстева иска уточнения по документите за имотите от моят представител адвокат Християн Христов (от Добрич) на два пъти . Получава исканата информация.
Разпореждане от съдията да се впише исковата молба по местата на имотите в местните агенции по вписванията. 28.05.2009 г.
Първо моят адвокат ме прати в София да ги впиша , но се оказа, че не може така.
Вписване на исковата молба - последно на 3.10.2009 г.
Определяне дата за първо дело 19.02.2010 г.
Явявам се аз от София във Варна , водя и свидетел .
Съдията 15 минути преди определеният час в призовката и на сайта казва на адвоката , че не били конституирани двама души , кото се водят в съсобствност на парцела в Свищов. И дело няма.

Не ми е ясно колко време трябва на съдията за да определи какви документи са нужни ?
Правилно ли е в тези времена на възможност за всякаква комуникация да пътуват 2 души от София до Варна за нищо ?

Има ли конструктивно решение за мен ? Друг адвокат или съдия ? Вече съм се родила в България и си я харесвам само със съдебната ситема нещо не се получава.
Какво мислите вие хора.
И друго се чудех, когато обикалях да вписвам исковата молба . Има електронен кадастър и въобще се създаде информационна база , дали не може съдът по служебен ред да се свързва със службите по вписванията и обществените бази данни ? Звучи ми разумно.
Маргарита
spiralka
Нов потребител

Re: Търся обективно мнение

Мнениеот Гост. » 01 Мар 2010, 00:18

Предизвикахте интересът ми по една причина.

Мисля да пропусна коментарите, но се сещам за едно съдебно дело, инициирано от част от родицата ми ( щото съм им далеч и не проявих нужния разум :oops: преди две години, а те пък, милите :mrgreen: , от лакомия за апетитен наследствен софийски имот :mrgreen: / леле, колко ми е познато :lol: / са оцапали здраво нещата- почти непоправимо) наели колега. Принципно- абсолютно правилен подход.
Ала само до тук. :lol: Хубава работа, не че ми е до хонорарът му, който дори не е малък, но някъде нишката се скъсала. Втурнал се народа да подава иск - без да проучи историята на имота, без да събере нужните относими писмени доказателства въз основа на които да прецени- :idea: какво точно ще иска, :idea: от кого ще го иска, :idea: срещу кого ще насочи искът си... ( основни стъпки в работата ни).
С ГПК нов съдебното производство си е като спринт. Не може да спринтираш, ако не си се научил да ходиш. Логично.

Вече съм сериозна! Някои неща, еле в съдебните дела, се правят априори, не пост фактум. Нишката и при вас се е скъсала, но все пак тази делбица е възможно и да няма съдбата на бракоразводното ви дело.
Според мен няма да минете само с това дело( във Варна)- ще ви се отворят още две дела.
Последна промяна poli_g на 01 Мар 2010, 01:07, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 01 Мар 2010, 01:01

Аз пък изобщо няма да питам кой, какво и защо - всичко е от ясно по-ясно.

Уважаема г-жо,
Не ви стигат цилиндрите да изкачите сама този баир! Това за Ваше сведение. Друг е въпросът, че сте сгрешили и посоката. Дълбоко се съмнявам, че сте наели адвокат. Кой знае какъв "специалист" Ви консултира. Описанието на две от стъпките които сте осъществила сама, подкрепя моите съждения.

Жал ми е понякога и за самите съдии. Те хорицата с какво са виновни, та трябва да понасят такива изтъпления... от самодейци. :?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот spiralka » 01 Мар 2010, 22:08

Да бяхте прочели поста - там пише имената и на адвоката и на съдията.
Разбира се, че съм наела адвокат.
Колкото до "делбицата" - аз от 2003 г. живея на квартира. Тогава бях на 48 години.
Тук следва разумният въпрос " Защо плащам данъци и подкрепям един държавен апарат, който с нищо не ме подкрепя?" И горкичките съдии , който в името на народа пишат глупости.
Всички са хора - важно е какви.
spiralka
Нов потребител

Назад към Семейни казуси