- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Записване и обезщетение от Бюро по труда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
39 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Записване и обезщетение от Бюро по труда
Здравейте,
имам два въпроса:
1. Ако трудовото ми правоотношение е прекратено по чл 331 (с обезщетение), мога ли да се регистрирам в бюро по труда и да получавам обезщетение от там?
2. Ако работя в София, но искам да се регистрирам по постоянен адрес (Бургас), в бюро в Бургас ли трябва да го направя, или мога и тук в София? В този случай ще ми бъде ли нужно удостоверение за адрес?
благодаря предварително!
имам два въпроса:
1. Ако трудовото ми правоотношение е прекратено по чл 331 (с обезщетение), мога ли да се регистрирам в бюро по труда и да получавам обезщетение от там?
2. Ако работя в София, но искам да се регистрирам по постоянен адрес (Бургас), в бюро в Бургас ли трябва да го направя, или мога и тук в София? В този случай ще ми бъде ли нужно удостоверение за адрес?
благодаря предварително!
- adviceseeker
- Нов потребител
Здравейте:)Искам да попитам кога ще получа обезщетение?След като получа решението от НОИ ли? и колко пари евентуално мога да получавам при положение ,че имам 9 месеца трудов стаж при които сам осигуряжана на 4 часа на 215лв -2 месеца,4 месеца на 8ч на 430лж и още 3 месеца пак на 4ч на 215лв.Благодаря ви предварителни за отговора:)
- bisity_todorova
- Нов потребител
От 1.юли ми предстои записване на борса - отговарям на условията, непрекъснат трудов стаж, внасяни осигуровки... Въпросът ми е следният: имам възможност да поема няколкомесечен ангажимент на граждански договор от 1.април до 1 септември, за временна почасова работа. Ще имам ли право на обезщетението в пълния му съответен размер, ако сключа и гражданския договор
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- adina
- Нов потребител
Няма пречка да получавате обезщетение за безработица и в същото време да работите по граждански договор. Но за наличието на такъв, трябва да уведомите задължително Бюрото по труда и НОИ, както и да представяте и на двете места всеки месец служебна бележка за изплатените суми по гражданския договор. Сумите не трябва да надхвърлят определен размер.adina написа:Ще имам ли право на обезщетението в пълния му съответен размер, ако сключа и гражданския договор
- nikol52100
- Потребител
Здравейте,
от понеделник, 4 март, вече не съм на работа, след като изтече 30-дневно ми предизвестие към работодателя. Все още обаче не съм получила никакви документи, а искам да се възползвам от правото си на обезщетение от Бюрото по труда. Преди около 2 години имах регистрация там, която прекратих, след като изтече обезщетението ми от там. Необходимо ли е повторно да се регистрирам и какви документи се изискват за получаване на пари от там? В какъв срок след изтичането на предизвестието ми е необходимо да подам документи за обезщетение?
Благодаря предварително!
от понеделник, 4 март, вече не съм на работа, след като изтече 30-дневно ми предизвестие към работодателя. Все още обаче не съм получила никакви документи, а искам да се възползвам от правото си на обезщетение от Бюрото по труда. Преди около 2 години имах регистрация там, която прекратих, след като изтече обезщетението ми от там. Необходимо ли е повторно да се регистрирам и какви документи се изискват за получаване на пари от там? В какъв срок след изтичането на предизвестието ми е необходимо да подам документи за обезщетение?
Благодаря предварително!
- deni1902
- Нов потребител
даdeni1902 написа:Необходимо ли е повторно да се регистрирам
В седемдневен срок от датата на прекратяване на трудовото правоотношение, т.е. от датата на заповедта за прекратяване, трябва да се регистрирате в бюрото по труда, а след това и в НОИ, откъдето ще си търсите обезщетението. За НОИ срокът е тримесечен.deni1902 написа: В какъв срок след изтичането на предизвестието ми е необходимо да подам документи за обезщетение?
- nikol52100
- Потребител
За да не отварям нова тема ще попитам тук.
Вчера прекратих ТД по чл.328 ал.1 т.2 ,нанесоха ми данните в трудовата книжка. Работил съм във фирмата 9м и 29дни като от 02.05 до 01.06 на 6ч заплата-355лв ; 01.06 до 01.11 4ч заплата-165лв; 01.11 до 01.03 на 6ч заплата-245лв. На предишната ми месторабота бях от 01.01 до 21.03 на 4ч заплата 250лв и преди това от 04-10.11до 31.12.11 на 4ч заплата 220лв. Между двете работи(Април) не съм работил и не съм се записвал в БТ.
Понеделник мисля да ходя да се запиша в бюрото,та въпроса ми е как се изчислява какво ще е обезщетението и за колко време.По това което четох тук,ще съм за повече от 4 месеца,но не мога да разбера на 7.20лв или повече? Благодаря предварително !
Вчера прекратих ТД по чл.328 ал.1 т.2 ,нанесоха ми данните в трудовата книжка. Работил съм във фирмата 9м и 29дни като от 02.05 до 01.06 на 6ч заплата-355лв ; 01.06 до 01.11 4ч заплата-165лв; 01.11 до 01.03 на 6ч заплата-245лв. На предишната ми месторабота бях от 01.01 до 21.03 на 4ч заплата 250лв и преди това от 04-10.11до 31.12.11 на 4ч заплата 220лв. Между двете работи(Април) не съм работил и не съм се записвал в БТ.
Понеделник мисля да ходя да се запиша в бюрото,та въпроса ми е как се изчислява какво ще е обезщетението и за колко време.По това което четох тук,ще съм за повече от 4 месеца,но не мога да разбера на 7.20лв или повече? Благодаря предварително !
- bundy_rs
- Младши потребител
Бихте ли ми съдействали по следния казус.
Напускам работа, тъй като заминавам да живея в друг град.
Договорът, на който работя в момента е срочен.
Имам ли право да се запиша в БТ и какво обезщетение за безработен ще получавам, докато си намеря нова работа?
Напускам работа, тъй като заминавам да живея в друг град.
Договорът, на който работя в момента е срочен.
Имам ли право да се запиша в БТ и какво обезщетение за безработен ще получавам, докато си намеря нова работа?
- kitty_
- Нов потребител
Ако напуснете по Ваше желание или по взаимно съгласие , ще получавате 4 месеца минималното обезщетение.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря!
- kitty_
- Нов потребител
И аз като всички останали тук се нуждая от компетентен съвет...
Моето положение е следното:Работех в 1 фирма около 2 години.Миналото лято прекратихме взаимоотношенията си чрез чл.325,т.1 след което се регистрирах в бюрото по труда и получавах обезщетение от НОИ до септември 2012 вкл.От 1.10.2012 започнах работа и сега след като отново съм с прекратен договор по чл.325 имам стаж в съответната фирма 8 месеца и 16дни.
Имам ли право отново да получавам обезщетение от НОИ???
Моето положение е следното:Работех в 1 фирма около 2 години.Миналото лято прекратихме взаимоотношенията си чрез чл.325,т.1 след което се регистрирах в бюрото по труда и получавах обезщетение от НОИ до септември 2012 вкл.От 1.10.2012 започнах работа и сега след като отново съм с прекратен договор по чл.325 имам стаж в съответната фирма 8 месеца и 16дни.
Имам ли право отново да получавам обезщетение от НОИ???
- v_stoichkova
- Нов потребител
здравеите искам да попитам дали трябва да се запиша на борсата след като заварша 12 клас и дали имам право на някакво обещетение благодаря
- anlityyy
- Нов потребител
Здравейте,трябва ми съвет по следният казус.Работя на безсрочен трудов договор.Основната ми заплата е 975лв като отделно получавам класове за стаж над 20 г и нощен труд около 180 лв.Всичко това прави около 1300 лв.След удръжките получавам чисто 1050лв.Вчера ми казаха,че ще ми намаляват заплатата на половина и аз естествено,че не разписах.Какви са ми правата?Мога ли да искам да ме съкратят така,че да отида в бюрото по труда и да получавам от там 60% от възнаграждението си? Могат ли да ме прецакат по някакъв начин и да не мога да се регистрирам в бюрото със съответното обещетение? Трябва ли да ми изплатят някакво обещетение? Работя в голяма фирма където всичко се спазва.
- bmw_320d
- Нов потребител
Здравейте, моля за съдействие по един въпрос.
* Записана съм в бюрото по труда и тъй като ми се наложи да пътувам до София за месец, се разбрахме с отговорника в БТ да се разпиша в една дата за 2 месеца, защото няма да мога да идвам. И идвайки на следващата дата ме наказват за 6 месеца поради неявяване.Дтудоустоена съм с ТЕЛК. Питам се имат ли законово право да ме накажат???
Благодаря ви много!
* Записана съм в бюрото по труда и тъй като ми се наложи да пътувам до София за месец, се разбрахме с отговорника в БТ да се разпиша в една дата за 2 месеца, защото няма да мога да идвам. И идвайки на следващата дата ме наказват за 6 месеца поради неявяване.Дтудоустоена съм с ТЕЛК. Питам се имат ли законово право да ме накажат???
Благодаря ви много!
- lyubetoo
- Нов потребител
bmw_320d написа:Здравейте,трябва ми съвет по следният казус.Работя на безсрочен трудов договор.Основната ми заплата е 975лв като отделно получавам класове за стаж над 20 г и нощен труд около 180 лв.Всичко това прави около 1300 лв.След удръжките получавам чисто 1050лв.Вчера ми казаха,че ще ми намаляват заплатата на половина и аз естествено,че не разписах.Какви са ми правата?Мога ли да искам да ме съкратят така,че да отида в бюрото по труда и да получавам от там 60% от възнаграждението си? Могат ли да ме прецакат по някакъв начин и да не мога да се регистрирам в бюрото със съответното обещетение? Трябва ли да ми изплатят някакво обещетение? Работя в голяма фирма където всичко се спазва.
Най - удачния вариант за теб е да те съкратят по чл. 328 /съкращаване на щатна длъжност/ - изплащат ти една заплата обещетение, ако първия месец не си намериш работа и в БТ имаш добри условия!
- lyubetoo
- Нов потребител
lyubetoo написа:Здравейте, моля за съдействие по един въпрос.
Благодаря ви много!
Имат пълно право да Ви накажат. Какво общо има ТЕЛК-а?
- sunrise
- Активен потребител
Здравейте. Миналата година ме съкратиха и ме пратиха на борсата за 8 месеца. На втория месец си намерих работа и започнах но искам да напусна защото си намерих друга работа.Подадох молба за напускане но от фирмата ми бавят документите и незнам на коя дата ще е прекратен трудовият ми договор за да могат да ме назначат на новото място. Въпросът ми е следният колко време имам да ме назначат на новото място за да мога при едно евентуално напускане или съкращение да мога да ползвам остатъка от борсата ми. Благодаря предварително.
- nikito86
- Нов потребител
Здравейте, имам един такъв въпрос бях на борсата два месеца и вземах обещетение в размер на 11,74лв на ден за 9 месеца, прекъснах понеже започнах работа, знам, че при напускане или освобождение мога пак да отида на борсата и да си продължа за още 7 месеца, но това което ме интересува е дали ще се преизчисли размера на сумата, като се има предвид че работя вече 4 месеца и се осугорявам на приблизително 1000лв или ще остане 11,74лв на ден. благодаря
- tmoe12
- Нов потребител
Здравейте , малко да вдигна темата . Могат ли да ми спрат обезщетението ако отказвам работа предлагана ми от БТ . Причината е , че просто заплащането за тези работи е много по-малко от размера на обезщетението ми , а и ми предлагат смешни работи само и само да не си взема обезщетението . На една от тях например ми предлагаха да съм шофьиор кат.С , като можело и без карта за тахограф и проф.компетентност . Сами разбирате , че това е незаконно . Също така заплатата беше 360лв . и понеже била под минимума шефа щял да дава и още ама под масата . Точно така ми казаха от БТ . Това са точните им думи . В момента в който се записах служителите от БТ м извънят всеки ден с какви л ине глупави оферти . Та " Могат ли да ми спрат обезщетението ако отказвам работа предлагана ми от БТ" . Благодаря .
- comando
- Младши потребител
39 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|