начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Може ли да се отвори търговски обект на акт 14

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се отвори търговски обект на акт 14

Мнениеот polina36 » 17 Юни 2008, 12:04

Здравейте,скоро си закупих помещение в новострояща се сграда,вече всичко е готово но няма все още акт 16. Въпросът ми е -може ли да го отворя на акт 14, казаха ми че имало някакви тънкости и ,че е възможно. Ако знаете нещо, моля помогнете. Благодаря ви предварително!
polina36
Нов потребител

Re: Може ли да се отвори търговски обект на акт 14

Мнениеот Trapped » 17 Юни 2008, 12:08

Тия тънкости ще да са толкова тънки, че току виж изчезнали.
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот sunrise » 17 Юни 2008, 12:22

Акт 16 се дава не на помещение , а на сграда. Акт 14 означава, че сградата е на гпуб строеж. Ако въпреки , че е завършена,сградата няма поне акт 15 , най-малкия проблем Ви е магазина. Този ,дето Ви светна за тънкостите, да не би да беше строителя на сградата? :lol:
sunrise
Активен потребител

Re: Може ли да се отвори търговски обект на акт 14

Мнениеот Blogush » 17 Юни 2008, 12:33

polina36 написа:Здравейте,скоро си закупих помещение в новострояща се сграда,вече всичко е готово но няма все още акт 16. Въпросът ми е -може ли да го отворя на акт 14, казаха ми че имало някакви тънкости и ,че е възможно. Ако знаете нещо, моля помогнете. Благодаря ви предварително!

Няма тънкости. Ако сградата не е въведена в експлоатация, рискувате във всеки един момент да ви забранят ползването и да прекъснат електричеството и водата.

Разбира се това може и да не се случи с години, защото ДНСК и общините са само едни бутафорни организации, както всички останали в БГ, които се занимават с контролна дейност (полиция, прокуратура, ХЕИ, РИОКОЗ и др.). Та, това е ако е "тънкост"..., значи може....
Blogush
Младши потребител

Мнениеот polina36 » 17 Юни 2008, 15:05

Много ви благодаря за поясненията,значи няма никакви проблеми
polina36
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 17 Юни 2008, 15:19

Напротив, ще имате сериозни проблеми. Не зная къде се намира сградата, но няма начин да получите в която и да е община лиценз за алкохол , цигари, разрешителние от РИОКОЗ и др., ако нямате акт16. Това ,че общините не си вършат работата , не бива да Ви успокоява. Знаете ли колко другиси мислят като Вас, а после опират до нас. :cry:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот balachev » 17 Юни 2008, 15:25

polina36 написа:Много ви благодаря за поясненията,значи няма никакви проблеми

На мен специално не ми стана ясно как разбрахте, че няма проблеми? Имате не въведена в експлоатация сграда. Ако нямането на проблеми е свързано с това да се надявате държавните институции да не си свършат работата - мисля че имате проблем :)
balachev
Младши потребител

Мнениеот Гост » 24 Юни 2008, 09:31

Това, което търсите се нарича безплатна юридическа консултация , каквата НЕ Ви се полага !

law_master написа: абе момиче кви са тия простотии. ..... И ДА ЗНАЕШ ЧЕ ЗА ПИТАНЕ СЕ ПЛАЩА[/b]. :evil: :evil:
:wink: :D :D :D[/quote]
Гост

Мнениеот Trapped » 24 Юни 2008, 10:11

A на теб май не ти се полага по чл. 4, т. 5. :lol:
Аватар
Trapped
Потребител

Назад към Търговско право